Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η εις διάκονον χειροτονία του κατηχητή της ενορίας μας π. Στέφανου Γιάνναρου

   Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ημέρα ήταν η περασμένη Κυριακή Ε' των Νηστειών, της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Ένας ακόμα λαμπρός νέος και συνεργάτης της ενορίας μας, εισήλθε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου! Ο κατηχητής του Ιερού μας Ναού και επί πολλά έτη συνεργάτης, π. Στέφανος Γιάνναρος έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, αυτόν του Ιεροδιακόνου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιγνάτιο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
   Ο π. Στέφανος, που κατάγεται από την Αρναία της Χαλκιδικής, είναι πατέρας τριών παιδιών και πτυχιούχος της Νομικής, ενώ τα τελευταία χρόνια διακόνησε με ιδιαίτερο ζήλο στο ενοριακό έργο του Ιερού μας Ναού. Σύσσωμη η νεανική κίνηση, οι ιερόπαιδες, τα κατηχητόπουλα, ενορίτες και συνεργάτες βρέθηκαν στην εις διάκονον χειροτονία του, για να του ευχηθούν το "άξιος", ενώ συγκίνηση προκάλεσε ο χειροτονητήριος λόγος του σε όλο το  εκκλησίασμα.
   Το "Κέντρο Νεότητας" της ενορίας νιώθει την υποχρέωση να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τον π. Στέφανο για τη συμβολή του στο έργο του Ι. Ναού όπως και την σύζυγο του κα. Αργυρώ Αγγελάκη φιλόλογο και επί πολλά έτη κατηχήτρια της ενορίας μας, και τους παρακαλεί στο νέο τους ξεκίνημα, στην κοινή ιερατική τους πορεία, να εύχονται και να προσεύχονται για όλους τους ενορίτες και να αποτελούν πρότυπα ζωής για όλους μας.

Εκ μέρους της νεανικής κίνησης
Οι Κατηχητές του Ιερού Ναού

* Η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Στέφανου, θα τελεσθεί την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 10η Μαΐου 2013, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης.  

* Η εις διάκονον χειροτονία του π. Στέφανου και η αντιφώνησις προς τον χειροτονήσαντα Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιγνάτιο, από την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως... 



    





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου